Street gif

Во РЕК исклучен Блок 2 поради зголемување на оперативноста на постројката

Март 22, 2019

Во РЕК Битола синоќа на полноќ од производствениот процес е исклучен Блок 2 поради зголемување на оперативноста на постројката. Блокот ќе биде во мирување до 30 март. Во меѓувреме, производството на електрична енергија ќе продолжи од останатите два блока – Блок 1 и Блок 3.

По вклучувањето на Блок 2 во електроенергетската мрежа, планирано е искулучување на Блок 3 на РЕК Битола заради планирано надградување на софтверскиот систем за управување на блокот.

За време на сервисните активности, потребите за електрична енергија АД ЕЛЕМ ќе ги задоволи од сопствените производствени капацитети.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани