Webp.net gifmaker

Поделени се 1000 картички за земјоделците од Пелагонија, велат социјалдемократите од Новаци

Август 12, 2019

„Поделени се околу 1000 картички на земјоделците од Пелагонија за користење на зелена нафта. Со оваа мерка земјоделците ќе набават нафта за 30 проценти поевтина, која во овој момент е повеќе од потребна за прибирање на плодовите , но и за обработка на земјиштето, па задоволството кај земјоделците е големо бидејќи се намалува цената на самото производство, а со тоа и земјоделскте производи ќе бидат поконкуретни и на крајот се враќаат пари директно кај земјоделците што досега се нема случено“, рече на денешната прес конференција Менде Трајковски портпарол на Општинската организација на СДСМ од Новаци.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани