Webp.net gifmaker

Владее хаос со паркирањето низ градот, обвини ВМРО-ДПМНЕ

Август 12, 2019

„Ветувањата со кои се рафрлаше сегашната власт пред две години преминаа во буквален хаос во однос на паркирањето во градот. Иако ветуваа со полна уста , а досегашниот концепт за јавно-приватно партнерство страшно го критикуваа, сега се виде дека се било само голема манипулација. Ни кога ветуваа, ни сега немаат концепт и решение за проблемот со јавното паркирање“, обвини на прес конференција Стефан Димовски, потретседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Битола.

Исто така рече дека голи пароли се тврдењата оти паркинг услугите поевтинуваат. „Ако се земе статистиката дека најмногу битолчани во просек ги користат за два часа, со сегашните цени ќе плаќаат и поскап паркинг“, рече Димовски. Додаде дека неизвесна е судбината на новото јавно претпријатие, а извесна е само онаа на вработените кои останаа на улица. 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани