Честитка од ЈП „Стрежево“ по повод Илинден

Август 01, 2019

Јавното претпријатие „Стрежево“ на своите вработени, граѓаните на Битола и на цела држава им го честита Денот на Републиката, 2 -ри Август кога било дигнато Илинденското востание во 1903 година и се одржало Првото заседание на АСНОМ во 1944 година. Илинден е еден од најголемите македонски празници во кој е испреплетен кодот на македонската самобитност, истрајност и вековитост.   

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани