Петровска ги повика сите вклучени старни да создадат услови за спроведување на Платформата за ракометна Битола

Август 10, 2019

Градоначалникот на Општина Битола Наташа Петровска ја поздравува иницијативата на РК Еурофарм Работник и одлуката на Советот на Општина Битола донесена на последната седница, која се однесува на спроведување и реализација на Платформата за ракометна Битола. Воедно ги повикува сите вклучени субјекти ( Совет на Општина Битола, РК Еурофарм Работник и РК Пелистер) за навремена информираност и за овозможување на неопходните услови предвидени во Платформата за успешно спроведување на истата, се наведува во соопштението од Општина Битола.

Инаку општинскиот Совет, РК Еурофарм Рабоник  и РК  Пелситер  веќе ја отпочнаа постапката за здружување на двата клуба, а во тек е усогласување на условите од  Платформата за ракометна Битола

 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани