Февруари 22, 2018

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола во соработка со  ОУ „Даме Груев“ – Битола денеска го одбележа Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

 

Оваа година Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола во соработка со  ОУ „Даме Груев“ – Битола го одбележуваат Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

Утре со почеток во 12 часот во просториите на Националната установа универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ во Битола во соработка со  Основното училиште „Даме Груев“ од Битола ќе се одбележи Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола и  средното општинско училиште “Таки Даскалов“ – Битола, денеска  во просториите на библиотеката го одбележаа Меѓународениот ден на подарување на книга, Денот на вљубените и православниот празник „Св.Трифун“  со рецитирање на поетски творби од македонската љубовна лирика.

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.климент Охридски“ – Битола  утре,   14.02.2018 (среда) со почеток во 13 часот во просториите на библиотеката, ќе го одбележи  Меѓународениот   ден на подарување на книга и Денот на вљубените со рецитирање на поетски творби од  македонската љубовна лирика.

Страница 1 од 3

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани