Домот во Бистрица- доказ дека урбаните и месните заедници се оставени на забот на времето, обвини ВМРО-ДПМНЕ

Декември 01, 2018

Наташа Петровска ги заборави урбаните и месните заедници во Битола. Ветувањата на Петровска дека Битола ќе има моќни урбани месни заедници кои ќе служат како катче за дружба на граѓаните останаа празни ветувања, обвини Горан Степановски од ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес- конференција во врска со рушењето на покривот од Домот за млади во Бистрица, настан за кој Апла.мк пишуваше уште пред четири дена.

(http://www.apla.mk/index.php/ifrit/item/1912-se-srushi-pokrivot-na-nekogashniot-dom-na-mladi-vo-bistrica-objekt-prilepen-do-shkoloto)

„ Неспособното и неодговорното работење на Петровска ги остави урбаните и месните заедници под клуч, оставени на забот на врмето. Јавноста секојдневно слуша како објектите на урбаните и месните заедници се распаѓаат и уриваат. Последен пример за тоа е објектот на некогашниот Дом за млади во Бистрица кој остана пропаднат и без покрив што ја загрози безбедноста на учениците на што реагираа и нивните родители. Дали Петровска заборави на ветувањата за овој објект дека ќе биде изградена спортска сала за потребите на училиштето кое е во близина? Исто така ја прашуваме Петровска дали после една година урбаните и месните заедници ќе добијат претседатели? Ваквото неодговорно и неспособно работење на Петровска е недозволиво, па затоа ја повикуваме градоначалничката веднаш да поднесе одговорност за празните и погубните политики кои ги води во Битола“, рече Горан Степановски, советник од ВМРО-ДПМНЕ.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани