Даруваа крв на Денот на лицата со посебни потреби

Декември 04, 2018

13 крвни единици беа собрани при вчерашната крводарителска акција што по повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби се одржа во просториите на Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „Порака“ во Битола. Во акцијата учествуваа 25 дарители, а целта беше членовите на Центарот и други млади битолчани да се запознат со основните елементи на доброволното дарување и да научат за хуманоста на дарувањето кое може да спаси животи.

47353120 376888179544799 8686249491310837760 n

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани