Street gif

Сурова зима на Пелистер, прихрана на дивечот и птиците

Јануари 09, 2019
Чуварската служба на Наационалниот парк "Пелистер" денеска изврши прихрана на животните и птиците, кои во услови на сурова зима и дебела снежна покривка, тешко наоѓаат храна.
Новите снежни врнежи ја направија оваа потреба ургентна, па во текот на денешниот снежен ден беа распоредени храна и минерални соли во пределот на стопанската единица Пелистер, над селата Цапари и Нижополе, како и во стопанските едеиници Вртушка (Маловиште) и на Преспанската страна на на НП Пелистер, во стопанската единица Брајчино, над село Брајчино.
 
Вкупно беа распоредени 80 кг сол, 100 кг пченица, 50 кг пченка, 7 пакети со минерали и 35 бали со сено.
 
FB IMG 1547042322459
FB IMG 1547042312576
 FB IMG 1547042344171
 
FB IMG 1547042348748

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани