Владо Атанасовски е избран за извршен секретар на ЛДП за петата и дел од четвртата изборна единица

Март 15, 2019

Владо Атанасовски е избран за извршен секретар на Либерално-демократската партија за петата изборна единица и дел од четвртата; Могила, Новаци, Кривогаштани, Долнени и Прилеп.

Атанасовски е едногласно избран на функцијата која е со мандат од четири години. Тој е меѓу шесте извршни секретари на ЛДП, а неговиот избор доаѓа по предлог на генералниот секретар на Либерелно-демократската партија, Боби Мојсовски. Претходно оваа функција ја извршуваше Валентин Груевски.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани