Webp.net gifmaker

Младата битолчанка Јована Здравевска пее како Витни Хјустон (Видео)

Март 23, 2019

Младата битолчанка Јована Здравевска пее како Витни Хјустон. Тоа го покажа преку каверот ,,I have nothing" (Јас немам ништо) од Витни Хјустон, обработен заедно со MeowDucton Production. Претходно таа изпеа кавер и на добро познатите песни ,,Virtual Insanity" на Jamiroquai и ,,Perfect" на Ed Sheeran.

Јована има само 13 години и голем талент за пеење. Таа е учи во Државно музичко училиште во Битола, свири виолина и пијано, а компонира и песни. На шести април ќе настапи на фестивалот „Андерфест“ во Скопје со свои три песни на англиски јазик. Англискиот јазик и е како втор мајчин јазик. Но, таа пее на повеќе јазици. Има освоено и второ место на државно ниво по француски јазик како вокален солист на Француската франкофонија. Прво место на државниот натпревар за вокални солисти во Македонија, први места на меѓународниот натпревар АРТ ИН-Охрид и во 2017 и во 2018 та година и други учества и награди.

„За мене музиката претставува живот и иполнување на позитивните чувства и вибрации како начин за комуникација и споделување на истите помеѓу луѓето во светот“, вели Јована.

Таа има повеќе пасии, меѓу нив е и песните на Витни Хјустон.

 

{YouTube}
.be&fbclid=IwAR3IQuKD48rcLDA4__8RI1C0IIxffa42KNMhQVTZxqMKAjBF9IEhiFjIBZU{/YouTube}

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани