Street gif

Се чистат дивите депонии во Општина Новаци

Април 15, 2019

Општина Новаци спроведе акција за чистење на времените депонии во Новаци и Добромири. Ваквите депонии се создадени со цел месното население да го одлага комуналниот смет и градежен шут на едно собирно место со цел да не се создаваат помали диви депонии на несодветни места .Насобраниот комунален смет од овие депонии потоа се транспортира до депонијата Мегленци .
Акцијата за чистење беше поздравена од локалното население, изразувајќи го своето огромно задоволство од големиот ангажман на градоначалникот Љубе Кузманоски .

-Од локалната самоуправа упатија апел до граѓаните на Општина Новаци за совесно однесување кон веќе исчистените депонии и подигнување на јавната свест за несовесното постапување со отпадот, бидејќи заштитата на животната средина во голема мера зависи од правилниот однос и постапување со отпадот, велат од општината.

"Упатувам апел до граѓаните совесно да се однесуваат кон еднаш исчистените локации со диви депонии.Штетноста од несовесното постапување со отпадот треба да биде основа за подигнување на јавната свест кај граѓаните и силна порака за да разберат дека заштитата на животната околина во голема мера зависи од нашиот однос кон отпадот."-истакна градоначалникот Љубе Кузманоски.  

novaci 1

novaci

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани