Webp.net gifmaker

Видео од невремето во Стење

Јули 10, 2019

Силното невреме го зафати и село Стење и тоа за време на  туристичка сезона. Весна Арсовска Митревска, жителка на Стење,  вели дека толку силно невреме не паметат со години наназад. Бурата ја споредуваат со ураган. Селото нема струја. Низ улиците испаѓани се искорнати дрвја, искинати електрични кабли, на сите страни има паднати керамиди, дел од куќите се без оџаци, а огромна е и штетата врз овоштарниците и другите земјоделски култури.  

 

{YouTube}https://youtu.be/obbGB0GYKvQ{/YouTube}

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани