Webp.net gifmaker

Се продава гасната централа Логоварди Битола-сопственикот „ЗК Пелагонија“ го продава 100% удел

Август 16, 2019
фото слободен печат фото слободен печат

Се продава гасната централа Логоварди Битола. Во јавниот повик за понуди објавен на интеренет страницата на Македонска берза пишува дека сопственикот „ЗК Пелагонија“ го продава 100% удел.

Компанијата ЗК „Пелагонија“ АД Битола соопшти дека е објавен јавен повик за доставување на понуди за интерес за купување на уделот кој ЗК Пелагонија АД Битола го поседува во Трговското друштво за производство на електрична енергија „Пелагонија енерџи“ ДООЕЛ Логоварди Битола.

Според информациите од компанијата, уделот претставува 100% од основната главнина на Друштвото и е со номинална вредност од 413.913.100,00 денари или 6,7 милиони евра и која има инсталиран капацитет за производство на 3 мегавати електрична енергија.

Според пишувањата во медиумите, гасната централа има лиценца за производство на електрична енергија од биогас до 2030 година, а цената на мегаватчас за овој вид енергија е 180 евра.

 

 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани