Webp.net gifmaker

Фото Кино Клуб Битола ќе ја претстави Годишната изложба на уметничка фотографија

Декември 03, 2019

На  13 декември  (петок) во изложбениот салон Магаза, ФКК Битола ќе ја претстави својата осма по ред изложба на уметничка фотографија. Изминатите години клубот со својата работа успеа да создаде публика која верно ги исчекувше ваквите настани, кои за воља на вистината се се поретки во нашиот град. Оваа година ФКК Битола не беше присутен со изложби, но беше ангажиран преку разни предавања и активна популаризација на фотографијата поготово кај помладите генерации. Резултатите од таа работа ќе можат да се видат на изложбата која клубот ќе ја постави парарелно со „годишната“ во друг алтернативен простор. На крајот останува, сите кои се интересираат за фотографијата да дојдат и да уживаат во ретката можност да ги видат изложените фотографии на своите сограѓани, кои скоро една деценија активно се занимаваат со уметничка фотографија и имаат постигнато завидни резултати. Отворањето на изложбата е со почеток од 20.00 часот.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани