Webp.net gifmaker

Младите каратисти од Општина Новаци се закитија со дваесет медали на меѓународен турнир

Декември 03, 2019

На одржаниот меѓународен карате  турнир „13 НОМВРИ 2019 “во  Скопје, карате клубот "ЗАНШИН-ДО"-Битола настапи во 29 категории и се закити со 2 злата, 5 сребра  и 14 бронзи. Со златен медал се закитија: Стефанија Петовска во кати сениори и Давид Стојчевски во кати 2008 год. Со сребрен медал во ката индивидулно се закитија:Атанасија Момоковска 2011 год. Евгениј Поповски  2010 год. Емилија Илковска  2009 год. Тони Кулевски  2008 год. и Стефанија Петковска во кумите -53кг.. Со бронзен медал во дисциплина ката  се закитија : Марија Момоковска  2011 год., Надалина Талевска  2010 год. , Александра Божиновски  2009 год., Алиловска Леона 2009 год., Евгенија Наумовска 2009 год. Ана Димовска Чонтева 2009 год. Ана Костојчиновска 2007 год.Стефанија Петковска 2003 год. и Ѓоревска Симона 1999 год. Во дисциплина ката тим со бронзен медал се закитија: Момоковска Ана , Момоковска Марија и Момоковска Атанасија ката тим женски 2011/10год. Ана Димовска Чонтева, Давид Стојчевски и Антониа  Дамчевска ката тим женски 2009/08 год.  Тони Кулевски, Илина Мојанчевска и Давид Стојчевски ката тим машки  2009/08 год. Антонија Дамчевска, Александра Божиновски и Мартин Наумовски ката тим машки  2009/08 год. и Костојчиновска Ана, Бисера Пројкоска и Евгенија Наумовска ката тим женски 2007/06 год.

-Особена благодарност до  градоначалникот  Љубе Кузманоски и Советот на општина Новаци  кој несебично финансиски во континуитет даваат силна поддршка на карате клубот во кои тренираат 8 дечиња од општина Новаци кои се добитници на медали.Ова е голем успех за Битола  и за Општина Новаци , воедно и за клубот   К.К„ЗАНШИН“-Битола кој не  застанува тука и  продолжува со подготовки за нови успеси, велат младите натпреварувачи.

 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани