Webp.net gifmaker

Општина Могила гради мултифункционален објект во Ивањевци

Декември 03, 2019

Заменик министерот за локална самоуправа Дејан Павлески при посетата на Општина Могила направи увид на тековните проекти од оваа година како и реализираните од 2018 година. Градоначалничката на Општина Могила Јасмина Гулевска  го запозна заменик министерот како течат работите на лице место, а особено  внимание предизвика изведбата  на мултифункционален објект во населеното место Ивањевци.

-Реконструкција на улици во Могила 2.077.843,00 денари

-Изработка на техничка документација - проект и ревизија на Канализациона мрежа со пречистителна станица во Добрушево и Ивањевци 645.157,00 денари

-Изградба на канализација со пречистителна станица во Ивањевци 5.101.000,00 денари

-Изградба на мултифункционален објект во Ивањевци 5.328.800,00 денари

{YouTube}
.be{/YouTube}

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани