Webp.net gifmaker

Вработените во „Стрежево“ се приклучија на акцијата „Администрацијата чисти со Не биди ѓубре“

Декември 14, 2019

Вработените во јавното претпријатие „Стрежево“ - Битола, масовно се приклучија  кон акција што  под мотото „Администрацијата чисти со Не биди ѓубре“ во организација на Владата и иницијативата „Не биди ѓубре“ Денес се спроведе организирано  чистење на браната кај Стрежевското езеро  со придружните објекти со посебен акцент за разубавување на просторот околу кула зафат. 


-Се собираа  расфрлените отпадоци во околината, комунален отпад,  пластика, хартија и картон, со што беше постигнат значителен  ефект кон расчистување на овој дел од отпадоци, но сепак пред се човечкиот фактор е пресуден за надминување на овој глобален проблем поради што како општествено одговорна институција апелираме одговорно и совесно да се ослободуваме од отпадот на места кои се предвидени за оваа намена. Покрај расчистувањето на локациите, акцијата има за цел и да ја крене јавната свест кај граѓаните за зачувување на животната средина, потенцираат од ЈП „Стрежево“

 

 78863487 2509185846006462 1832336570070335488 o

78886198 2509184072673306 2136901059036053504 o

79097052 2509187056006341 4007214249628663808 o

79300541 2509184682673245 4332153367661903872 o

79371853 2509184499339930 6074641657146376192 o

79487323 2509187749339605 2889414337573683200 o

79512413 2509186896006357 2466261918914969600 o

79705296 2509183952673318 4753590144454361088 o

79755068 2509185922673121 4027601278266769408 o

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани