Webp.net gifmaker

Се проширува полицискиот час за младите до 18 и за возрасните над 67 години

Март 23, 2020

Се забранува движење на граѓаните над 67 години од 11 часот претпладне до 5 часот наутро следниот ден, а движењето на младите до 18 години се ограничува од 21 часот навечер до 12 часот следниот ден.Оваа одлука Владата ја донесе на седницата одржана вечерва.

Исто така донесена  е одлука за измени на  ограничување на движењето на граѓаните на целата територија во земјата, со која  забраната за движење за сите граѓани од 21:00 до 06:00 часот, се заменува со ограничување на движењето од 21:00 до 05:00 часот поради  гужвите што се создадоа во јавниот превоз и поради  потребата на граѓаните да стигнат на работните места во утринските часови.

Новите одлуки за ограничување на движењето ќе важат од 24 март 2020 година.

Забрането движење над 67

Забрането движење до 18

Забрането движење сите граѓани

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани