Webp.net gifmaker

Литературно читање со познатата австриска писателка Ренате Велш

Март 19, 2018

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола и почесениот конзул на Република Австрија во Битола Валентина Илиева организираат Литературно читање со познатата австриска писателка Ренате Велш. Литературната средба ќе се одржи на ден 20.03.2018 година (вторник) со почеток во 12 часот во новата сала за промоции во Библиотеката. Ренате Велш е родена 1937 година во Виена, студираше англиски јазик, шпански јазик и државни науки и од 1970 година пишува книги за деца, млади и возрасни. Нејзините дела имаат добиено многу награди. Таа живее во Виена. Има добиено повеќе од 25 награди.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани