Webp.net gifmaker

Битола следната година ќе биде град домаќин на повеќе активности што ќе се одржат по повод одбележување на два значајни јубилеи  - 70 години од постоењето на Државата Израел и 75 години од протерувањето на Евреите од Република Македонија во логорот Треблинка. Манифестацијата  „Марш за живите“ ќе се одржат на  11 март 2018 во Битола, кога со  марш од 2 км, на кој ќе учествуваат граѓани, претставници на цивилното општество, пратеници, министри, политичари од Израел и Македонија,  ќе се оддаде почит на настраданите 7.144 Евреи.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани