Webp.net gifmaker

Локалното мнозинство и опозицијата денес расправаа за развојните планови на Општина Битола во периодот од 2020 до 2022 година. Опозицијата обвини дека едно од главните ветувања што било дадено уште во претходната развојна програма не е реализирано, а тоа е гасифиакција. Од власта им одговорија дека екипа од Општината посветено работи на реализацијата на тој прокет, но ќе го направат и Офицерскиот дом, трибината на Стадионот, како и реконструкција на улицата „Илинденска“.

Од четвртокот до вчера, Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот равој, ги исплати субвенциите за предадено млеко и оризова арпа во износ од 195 милиони денари. Од оваа сума 153,4 милиони денари се за редовна субвенција за предадено кравјо, овчко и козјо млеко на 6 742 сточари и 41,4 милиони денари за дополнителна субвенција од 5 денари за предадена оризова арпа на 1 130 земјоделци, соопшти Медотија Илиевски, начаник на Подрчаното одделение за земјоделство во Битола.

Советниците од СДСМ и коалицијата во Советот на Општина Битола ја изгласаа одуката за формирање на Јавно претпријатие за изградба и одржување на јавен простор за паркирање, уредување и организирање на јавен локален превоз на патници во Општината Битола. Едно од нашите најважни и најзначајни ветувања станува реалност. Битолчани ќе плаќаат пристојни цени за паркинг и  јавен превоз. Најважно, е тоа што средствата ќе се слеваат во општинската каса, наместо во приватните џебови како досега, рече денеска Методија Илиевски.

Страница 1 од 3

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани