Webp.net gifmaker

Вработените во јавното претпријатие „Стрежево“ - Битола, масовно се приклучија  кон акција што  под мотото „Администрацијата чисти со Не биди ѓубре“ во организација на Владата и иницијативата „Не биди ѓубре“ Денес се спроведе организирано  чистење на браната кај Стрежевското езеро  со придружните објекти со посебен акцент за разубавување на просторот околу кула зафат. 

Над 200 метри кубни ѓубре е собрано во есенската акција за чистење на повеќе од 20 диви депонии во урбаниот дел на Битола, во која учествуваа сите јавни комунални претпријаија од градот, а се приклучија и голем број граѓани  кои живеат во близина на овие депонии..

 Со акција која има за цел да ја подигне свеста за селектирање на отпадот кај граѓните, јавното претпријатие „Комуналец“ и  општина Битола, го одбележаа 22 април, Денот на планетата земја. На пет пунктови низ градот, Старата битолска чаршија, плоштадот "Магнолија", кај хотелот „Епнал“, кај Офицерски дом и Новиот пазар, ученици од битолските училишта и деца од градинките, заедно со нивните наставници им делеа флаери на граѓаните на кои е прикажан начинот за селектирње на отпадот.

Првиот ден на пролетта го одбележаа и вработените во ЈОУГД „Естреја Овадија Мара“ со работна акција за чистење на дворот во градинката „Снегулка“ 

Почна акцијата „За Зелена Битола“ со која ќе бидат засадени  3000 садници на различни локации  низ градот. Јавното претпријатие „Комуналец“  денеска уредуваше простор  меѓу згради во Нова Битола, во близина на училиштето „Климент Охридски“. Покрај новите садници, во наредниот период ќе се постави и урбана опрема на оваа локација.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани