Webp.net gifmaker

Здружението „Конгреси Башкимит“ од Битола заедно со агенцијата Илирија Њус од Скопје, денеска поднесоа предлог до претседателот на Албанија, Илир Мета, за отворање почесен конзулат на Албанија во Битола. Велат дека на овој начин ќе се подбри комуникацијата меѓу двата народа на културен план, но исто така, ќе се зајакне и економската соработка.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани