Webp.net gifmaker

Не стивнуваат реакциите за таканаречениот Шутка панаѓур, како што ја нарекоа родители продажбата на текстилни производи  од комбе во училиштето „Стив Наумов“ во Битола. 

„Честитки до новата управа на ОУ „Стив Наумов“ за успешно организираниот панаѓур, многу сличен на оној што се одржуваше на влезот на Битола, само сега на сред ходник во образовна институција. Нема веќе потреба да ја прикриваме сивата економија по канцеларии“, напиша родител на својот фејсбук профил, откако вчера видел како стоката се продава во школскиот ходник.

Јоргани, чаршафи, крпи, пижами и друга текстилна стока на големо биле распослани во ходникот на ОУ „Стив Наумов“ во Битола, пред очите на учениците, а купувале и разгледувале наставници. Ваква слика затекнале денеска околу 13 часот родители кога влегле во училиштето да си ги земат децата или да ги остават на часови. Според нивното кажување биле шокирани што дивиот пазар налик на оној на пазарџиите од Шутка се одвивал  во нивното училиште.

Во интерес на битолските граѓани, дуќанџиите и пазарџиите , новата општинска власт  го откажа панаѓурот кој за овој викенд беше  најавен спроти кружниот тек кај Дулие.  Ова денеска го соопшти претседателот на Совет, Валентин Груевски.

- Ние зборувавме во минатите години дека ќе се обидеме тие работи да ги спречиме и со посебна заложба овие денови на градоначалничката на Општина Битола, со известување на сите надлежни институции во државата панаѓурот за овој викенд го спречивме. Панаѓур нема да има, секогаш ќе се однесуваме така кога ќе треба да ги заштитиме интересите на битолчани на  дуќанџиите и на пазарџиите од она што беше проблем во изминатите години, рече Груевски.  

Битолските дуќанџии со години забележуваа на организирањето на панаѓури од трговци од Шутка, со образложение дека  тоа е нелојална конкуренција за нив  и притоа се отвораа многу дилеми  околу легалноста на панаѓурите.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани