Webp.net gifmaker

За конзервација на црквата „Св Ѓорѓи“ во Курбиново, годинава од државниот буџет ќе бидат издвоени 1,9 милиони денари. Ова е најголемата сума доделена за заштита на недвижното културно наследство за проекти на Завод и музеј-Битола. Министерството за култура денеска ги објави резултатите од конкурсот за финансирање на проекти од национален интерес во културата за 2019 година.

Во последните пет години ТИКА реализираше 580 проекти во Македонија, вели Сабри Демири, советник на претседателот на Република Турција во интервјуто за МИА што го направи битолчанецот Мартин Николовски, македонски студент по новинарство во Анкара.

Страница 2 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани