Август 18, 2019

Street gif

Под мотото  „Биди Хуман“, Васко Ковачевски, инаку актуелен директор на РЕК-Битола, ја започнува кампањата за реконструкција на Одделението за хирургија во Клиничката болница во Битола. Тој со своите најблиски, со свои средства  ќе ја помогне санацијата  на ова одделение, а очекува во хуманитарната акција да се вклучат и негови роднини, пријатели и други поединци кои сакаат да помогнат.

Локалниот клуб на СДММ од Битола по повод големиот христијански празник Велигден денеска реализираше хуманитарна акција преку која се обезбедени поголеми количини прехрамбени артикли за социјално ранливи семејства.

Учениците од СОУ „Таки Даскало“ од Битола, заедно со своите ментори,  предновогодишно подготвија настан насловен „Queen - музички спектакл со хумана мисија и љубов кон уметноста“. Познатите хитови на легендарната музичка група Queen беа интерпретирани од ученици на ова средно училиште под ментортсто на професорот по музичко образование Христијан Петковиќ. Во духот на новогодишната атмосфера, овој настан имаше хуманитарен карактер, а учениците од Еко клубот при СОУ „Таки Даскало“ - Битола, под раководство и организација на професорката Драгица Здравковска, реализираа хуманитарна акција за детски играчки и материјални средства кои беа донирани во Заводот за рехабилитација на  слух и говор  во Битола.

Со Хуманитарна акција во која се вклучија вработените и родителите на децата од градинките,  ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“ го одбележа 16 октомври, Денот на здравата храна. На тезгите поставени на плоштадот „Магнолија“,  секој клон од оваа установа, денеска, имаше изложено домашно подготвена храна, во која еден од главните продукти е овошје или зеленчук. Битолчани масовно се вклучија во оваа хуманитарна  активност, а средствата од купените производи, се наменети за децата со ретки болести во Битола. 

По повод Светскиот ден на здрава храна, утре, 16 октомври, вработените и родителите на децата од градинките на ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“ организираат хуманитарна акција за продажба на домашно приготвена храна, а собраните средства ќе бидат наменети за деца со ретки болести од Битола.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани