Webp.net gifmaker

Денес

ЈКП „Водовод“ им дава  можност на граѓаните  кои имаат заостанат долг за вода и тоа по основ  на тужени и редовни сметки  да го платaт на рати без камата. Временската…
Делагации на Сојузот на борци, локалната самоуправа и Славјанскиот универзитет, денеска го одбележаа Денот на победата над фашизмот и се поклонија пред споменикот на НОАВ на плоштадот „Гоце Делчев“ во…
 ЈКП„Водовод“ Битола ги известува корисниците на вода дека сметките и фактурите за потрошена вода можат да ги плаќаат покрај на шалтерите на Македонска пошта, на благајната на ЈКП„Водовод“ Битола, интернет…
Триесетина осмооделенци од основните училишта во Битола се вклучија во акцијата „Моето прво парче“ преку која се запознаваат со вештините на иглата и конецот. Тие учат подетално како да ракуваат…
Олга Николовска  е самохрана мајка на 19 годишна студентка. Досега била подложена на повеќе од 20 операции. Моментално се наоѓа во Аџибадем Систина, каде и беше отстранет тумор од 'рбетот.
Со голем број активности и настани, кои започнаа на 20 април и ќе траат до 9 мај, СОУ „Таки Даскало“-Битола, го одбележува својот патрон празник.   Централната манифестација ќе се…
На локалниот пат Битола – Буково, започна чистењето на каналската мрежа за атмосферско одводнување, кое се врши во вкупна должина од 2400 метри, односно по 1200 метри од секоја страна…
Реката Драгор во Битола  е место каде некои граѓани често ја покажуваат својата ниска еколошка свест, негрижа за животната средина и недостиг на елементарна култура.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани