Webp.net gifmaker

Денес

Екипи на Службата за техничка сигурност при АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола од синоќа во 19 часот, со едно противпожарно возило се активно вклучени во ставањето под контрола на пожарот…
Комплексот згради „Стара болница“ е едно од ретките маала во Битола  каде се уште може да се слушне детски џагор. Децата кои живеат тука може да се видат како играат…
Денес се навршуваат 76 години од смртта  на Ѓорѓи Наумов, Блаже Рогозинаро и Кочо Десано, кои од бугарскиот фашистички окупатор биле осудени на смрт со бесење, а пресудите биле извршени…
Ревизорскиот извештај за финансиското работење на ЈП „Нискоградба“ ја потврди загубата од 32 милиони денари на ова јавно претпријатие за 2017 година. Управниот одбор во март годинава не ја усвои…
Повеќе од 60 деца од Танцовиот- спортски клуб „Експоуз“ од Битола настапија со свој незаборавен танцов хепенинг во рамките на Културно-забавно лето во Новаци. Танцовиот хепенинг "Експоуз танцува и Новаци…
Нов борер за операционата сала на Одделението за ортопедска хирургија и травматологија набави менаџерскиот тим на Клиничката болница од Битола со сопствени средства. Новиот борер за работа веќе пристигна на…
Транспарентно трошење на парите за Битфест, бесплатниот превоз на ученици, програма за одбележување на значајни настани и истакнати личности  со спомен обележја беа дел од барањата  на советниците да се…
Одлучил стручната пракса како дипломиран електроинженер да ја мине во РЕК „Битола“, иако имал шанса да избере престој во други европски земји. Германецот Себастијан Ох од Нинберг, дипломец на Универзитетот…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани