Webp.net gifmaker

Денес

Во четврток на 28 јуни ќе се спроведе вториот уписен рок за учениците во средните училишта каде останаа  слободни места по првиот упис кој беше на 18 и 19 јуни.…
Експерти од Словенија  ќе ја обучуваат   администрацијата во општина Битола како подобро да се користат средствата од европските фондови. Ова на денешната средба го договириле Амбасадорот на Република Словенија, Милан…
Испраќањето на картички по пошта се враќа во мода барем кога се во прашање уметниците. Доказ за тоа е изложбата на поштенски мејл арт картички пред Офицерскиот дом во Битола…
Здружението за меѓународна младинска соработка Интерактив од Битола заедно со своите членови и волонтери како и соработниците и поддржувачите го одбележаа 1. роденден во амбиентот на кафе Бар Чаршија. Интерактив…
Нa  денешене ден, 22 јуни во 1943 година, во село Лавци, Битолско е убиен Панде ЈОВЧЕВСКИ-Кајзеро, припадник на македонското националноослободително и комунистичко движење и учесник во Антифашистичката војна во Вардарскиот…
Штандови со постелнина и штандови со книги се поставени денеска на плошадот Магнолија во Битола.
Ударните дупки на коловозите низ градот, кои неодмна беа пополнети со песок, деновиве се асфалтираат.
Руската принцеза Александра Наришкина ја водела руската болница во реонот на мариовското село Скочивир за време на Солунскиот фронт. Ова е запишано на информативните паноа прикачени крај селото кои содржат…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани