Денес

Времето и денес ќе биде облачно и свежо со повремени врнежи од дожд, а температурата во Битола ќе се движи од 7 до 10 степени.
Општина Новаци спроведе акција за чистење на времените депонии во Новаци и Добромири. Ваквите депонии се создадени со цел месното население да го одлага комуналниот смет и градежен шут на…
Порибена е Акумулацијата „Стрежево“, а на порибувањето присуствуваа членови на спортско рекреативниот клуб „Рибар 2011“ од Скопје, вработени во ЈП „Стрежево“, инспектор од државниот инспекторат за земјоделство, шумарство и водостопанство…
ОУ ,,Даме Груев,, денска се покажа како добар  домаќин на 37 Регионален натпревар по математика за основно образование. На натпреварот учество зедоа 272 ученици од основните училишта од општините: Битола,…
Здружението на граѓани за советување, поддршка на лица со карцином или лица кои се излечиле „Јасмин“-Битола објавува повик до сите заинтересирани фирми и поедници за учество на Велигденскиот базар кој…
70 години како државно училиште, прослави денеска Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и други пречки во развојот „Кочо Рацин“-Битола. Таа е  единствена установа во земјава од…
Се предомисли Гордана Лозановска Стефановска  (екс)претседател на ЛАГ-Пелагонија-Новаци , па испрати отворено писмо до јавноста, откако денеска нашата редакција објави текст за состојбите во здружението со реакации на дел од…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани