Street gif

Денес

Улицата „Леринска“ во Битола денеска беше целосно под вода откако при изведба на градежни работи изведувачи  предизвикале штета на водоводната мрежа. ЈКП Водовод за кусо време усепа да ја нормализира…
Со средства од Бирото за рамномерен регионален развој и Општина Ресен, преку Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ќе се реконструира пазарот во Ресен. Градоначалникот Живко Гошаревски информира дека…
Стотина деца од целиот свет го нижат герданот од прекрасните детски ликовни творби на 38-то издание на детската ликовна колонија „Мал битолски Монмартр“. Нивните уметнички колекции изложени на отворено пред…
Општина Битола го објави конкурсот  за учество во програмата на Битфест 2019 година. Предвидени се вкупно 4 милиони денари, а право на учество имаат сите заинтересирани субјекти, физички лица, правни…
Младинскиот културен центар – Битола во соработка со Општина Битола се организатори на Форумот за утврдување на приоритети за работа на Локалниот економско-социјален совет на Општина Битола (ЛЕСС Битола) за…
Гимназијата Јосип Броз-Тито со низа пригодни активности и богата програма го одбележа Патрониот празник – 25 Мај, Денот на младоста.
Техничкото училиште „Ѓорѓи Наумов“ од Битола е прво и единствено училиште во градот кое во новата учебна 2019/2010 година го воведува дуалното образование преку нов образовен профил Техничар за индустриска…
Членовите на Здружението на пензионери од Битола беа меѓу најуспешните натпреварувачи на Регионалните спортски игри што викендов се одржаа во Крушево под покровителство на Сојузот на пензионери на државата. На…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани