Август 18, 2018

Денес

Денес се навршуваат 76 години од смртта  на Ѓорѓи Наумов, Блаже Рогозинаро и Кочо Десано, кои од бугарскиот фашистички окупатор биле осудени на смрт со бесење, а пресудите биле извршени…
Ревизорскиот извештај за финансиското работење на ЈП „Нискоградба“ ја потврди загубата од 32 милиони денари на ова јавно претпријатие за 2017 година. Управниот одбор во март годинава не ја усвои…
Повеќе од 60 деца од Танцовиот- спортски клуб „Експоуз“ од Битола настапија со свој незаборавен танцов хепенинг во рамките на Културно-забавно лето во Новаци. Танцовиот хепенинг "Експоуз танцува и Новаци…
Нов борер за операционата сала на Одделението за ортопедска хирургија и травматологија набави менаџерскиот тим на Клиничката болница од Битола со сопствени средства. Новиот борер за работа веќе пристигна на…
Транспарентно трошење на парите за Битфест, бесплатниот превоз на ученици, програма за одбележување на значајни настани и истакнати личности  со спомен обележја беа дел од барањата  на советниците да се…
Одлучил стручната пракса како дипломиран електроинженер да ја мине во РЕК „Битола“, иако имал шанса да избере престој во други европски земји. Германецот Себастијан Ох од Нинберг, дипломец на Универзитетот…
Во јуни ни еден ден немало пречекорување на среднодневните гранични вредности на ПМ 10 честичките во воздухот во Битола, покажуваат резултатите од мерењата објавени на интернет страницата на Министерството за…
Членови на ВМРО-ДПМНЕ во Битола, вечерва  во седиштето на партијата прославија 28 години Општински комитет  Битола. -Никогаш не е доста и никогаш не е доволно кога човек сака искрено и…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани