Денес

До 18,30 часот во општина Битола на гласање излегле 46 проценти од гласачите. Во Новаци гласале 60,12 проценти, во Могила 51,17 проценти, Демир Хисар 58,36 проценти од вкупниот број на…
Во канцеларијата на Народното правобранителство во Битола денес биле поднесени пет официјални претставки од гласачи.  Две од нив, поради нарушување на изборниот молк со уфрлување на политичко пропаганден материјал во…
На подрачјето на општина Могила се запишани 5282 гласачи на 23 избирачки места. До 13 часот на гласање изглегле 18,57 проценти од гласачите. Според Славко Велевски, претседател на Општинската изборна…
Општина Новаци е на врвот на општините со најголема излезност во текот на денешното гласање на претседател на државата. До 13 часот на гласање излегле 33,12 насто и од гласачите.…
Во Општина Новаци на денешните претседателски избори до 10 часот гласале 10,34 насто од избирачите, што според ОИК-Новаци излезноста е во рамките на претходните избори, но повисока од излезноста во …
Битолчани денес имаа можност да купат Велигденска изработка по цена која самите ќе ја одредат од ракотворбите на членовите во Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „Порака“ од…
Место неделно кафе на Широк Сокак, засукајте ракави и право в Касарна. Збирно место во 10 часот кај ресторан Аурум. Акцијата што ја иницираа професорката по англиски јазик Марија Магдалена…
Базенот за хидротерапија во Физикалното одделение на битолската Клиничка болница, денес  повторно е ставен во функција после долги години пауза. -После многу години и кога  веќе никој немаше надеж дека…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани