Декември 11, 2018

Денес

Ученичката Ана Долевска од ОУ „Трифун Пановски“освои најмногу поени на 18. Општински натпевар „Млади библиотекари“- 2018 што на 2 ноември се одржа во  Националната установа – Универзитетска библиотека „Св. Климент…
Професорки по германски јазик од цела Македонија деновиве во Битола имаа ретка можност да присуствуваат на семинар со светски стандарди каде предавач беше експертот по германски јазик од Австрија, Лукас…
Слепи и слабовидни лица од целиот Балкан кои се љубители на шахот денес присуствуваа на турнирот во шах што традиционално се одржува секоја година по повод Денот на ослободувањето на…
Дрво на пријателство засадија денеска градоначалниците на двата збратимени града Епинал и Битола, Мишел Хајрниш и Наташа Петровска, во малиот парк  наспроти стаклената зграда во центарот на Битола, каде што…
Клиничката болница Битола започна со реализација на проектот HEALTH -INFO добиен од програмата IPA CBC за меѓугранична соработка на Македонија и Грција финансиран од ЕУ. На овој состанок во Солун…
Средношколците од Државното музичко училиште во Битола денеска после пладне, одржаа мини концерт со композиции од класична музика пред „Веро“ на Широк сокак  вклучувајќи се во хуманитарната акција за лекување…
Триесет и два пара ХТЗ чизми со висок квалитет донираше невладината организација од Шведска „Од рака на рака“ за вработените од ЈП „Нискоградба“. Познатата хуманитрака, битолчана која живее во Шведска,…
Управата за јавни приходи од денеска во Регионалната дирекција во Битола ја  започна кампања со која ќе ги анимира граѓаните да ја исполнат  својата законска обврска електронски да се регистрираат…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани