Декември 10, 2018

Денес

Советникот на ВМРО-ДПМНЕ, Иванчо Тошевски смета дека  Општина Битола ги крши  законите за превоз во патниот сообраќај  и безбедност во сообраќајот со тоа што автобусите на ЈСП кои се на…
Зелениот отпад во Пелагонија ќе се користи за биогориво од кое ќе се добива топлинска енергија.  Трската и други нискостеблести растенија во руралните средни предизвикуваат сериозни еколошки проблеми. Неконтролираното растење…
Градоначалниците на општините Битола, Тетово и Гевгелија, Наташа Петровска, Теута Арифи и Сашо Поцков ја оценија како многу важна финансиска поддршка на Владата на Република Македонија, за покривање на заостанатите…
Здружението за едукација на земјоделци „Зелена берза“ од Битола денеска организираше едукативно предавање на тема „ Современа опрема  за сточарство и начини на финансирање на истата“. Предавањето беше наменето за…
Во СОТУ „Ѓорѓи Наумов“оваа учебна година е отворен нов кабинет за микро-контролери и микро-компјутери за кој училиштето,како донација, доби дидактичка опрема од компанијата „Логинг Електроникс“ од Скопје. Донацијата се состои…
На учениците кои не ги зачувале фискалните сметки за превозот до школо или пак патувале со сопствен превоз исто така ќе им се рефундираат трошоците доколку се најдат во извештајот…
Една година по преземањето на локалната власт, денеска, градоначалниката Наташа Петровска, пред медиумите излезе со отчет за реализираните проекти и оние кои се во тек.
Наташа Петорвска зборува како да е на предозборен митинг, како да не е власт, туку да е во опозиција, рече Иванчо Тошевски од ВМРО-ДПМНЕ по обраќањето на градоначалничката Наташа Петровска…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани