Август 23, 2019

Street gif

Денес

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, вечер во 20 часот во Општинскиот комитет на партијата во Битола, ќе оствари средба со членството и други симпатизери од градот и околината. Неговата посета…
Извршниот директор на Регионалниот Центар за животна средина за Централна и Источна Европа со седиште во Будимпешта (РЕЦ), Михаил Димовски и директорот на АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола, Васко Ковачевски…
Неколку години,  додека трае изградбата на станбените згради во поранешната касарна во Битола, градежниот шут и ѓубрето се депонираше по ќошеви и места кои го нагрдуваат просторот, без притоа да…
Со агресивни кампањи за подигање на јавната свест на граѓаните за чиста животна средина, можеме да ја промениме сликата за Македонија која е се позгадена, вели Зоран Георгиев, претседателот на…
Зголемено производство на електрична енергија во најголемиот производител на струја во државата, РЕК Битола,  и стабилен електроенергетски систем најавија денеска од Државните електрани. Од таму велат дека на 10 мај…
Започнаа активностите околу реконструкцијата  на регионалниот патен правец Битола-Новаци-РЕК со вкупна должина од 12 километри Инвестицијата изнесува  61 милион денари, средства обезбедени од буџетот на ЈП за државни патишта. Целиот…
Најстарата противпожарна единица на Балканот, битолската, одбележа 182 години од своето постоење. На свеченоста присуствуваа делегација  од  Конзулатот на Република  Бугарија во Битола, претставници на МВР, на Црвениот крст,  советници …
Македонско научно друштво-Битола во Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ приреди промоција на книгата „Современ менаџмент на системот за заштита и спасување“ чиј автор е д-р Менде Солунчевски, професор на Воената…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани