Декември 10, 2018

Денес

Капиталните нвестиции секогаш треба да се зтаворат со комплетна проектна документација, а поради тоа голем дел од средсвата за ребаланс на Буџетото на Општина Битола се пренасочуваат за изготвување проекти,…
Советот на Општина Битола со одлука ја задолжи градоначалничката Петровска да побара од Министерството за животна средина во најбрз можен рок оспособување на мерната станица Битола 2. Предлогот беше на…
Анатомски прилагодени столчиња и маси, кои можат да  се подесат  на висината на учениците, изработени по европски стандарди, донираше денеска компанијата „Кромберг и Шуберт“ во ОУ „Елпида Караманди“ во Битола. 
Посетителите во националниот парк Пелистер до крајот на годинава ќе бидат ослободени од плаќање влезница, најави градоначалничката Наташа Петровска на денешната седница на Совет. ,,„Како опозиција баравме битолчани да бидат…
Денес Владата го усвои предлог законското решение со кој на општините им се ставаат на располагање 3 милијарди денари за покривање на заостанатите долгови. Министерот за финансии Драган Тевдовски, на…
Досегашните активности и плановите и перспективите за идна можна соработка на повеќе полиња меѓу Општина Битола и Генералниот конзулат на Бугарија, беа тема на првата работна средба меѓу градоначалничката Наташа…
Со гребен асфалт се санираат  дел од помалите споредни улици  во градот и во руралните средини, со цел да се затворат дупките по улиците и да се намалат прашините  на…
По повод Денот на Македонската револуционарна борба, 23 Октомври, Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ-Битола, утре, вторник,  ќе организира трибина за формирањето, делото и значењето на Македонската револуционерна организација.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани