Трипати повеќе странски туристи летово во Битола од пред осум години

Август 19, 2018

Во јуни годинава во Битола имало трипати повеќе странски туристи отколку пред осум години, покажуваат податоците на Заводот за статистика. Според нивната база на податоци, во јуни 2018 година Битола ја посетиле 2571 странски турист, а истиот месец 2011 година 859. Во јуни ова лето биле регистрирани 6670 ноќевања од страна на странски туристи, а истиот месец пред осум години 1595 ноќевања што е дури четири пати повеќе. Сепак, не се работи за нагло зголемување на бројот на странски туристи, туку тој постепено се зголемувал во изминатите години.

За јули податоците сѐ уште не се објавени.

 

-Фото од податоците на Заводот за статистика за шести месец 2011 и 2018 година:

39557887 278750639205912 3499925577714892800 n

39580496 1935760009855478 1182486405910102016 n

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани