Webp.net gifmaker

Во Стразбур доделена награда за архитектонска заштита на Хајдар Кади Џамија од Битола

Октомври 31, 2018

На Меѓународниот урбанистички конгрес што деновиве се одржа во Стразбур, на Генерланата дирекција на Вакфи од Турција на свечена церемонија им беше доделена наградата за архитектонска заштита на битолската Хајдар Кади Џамија..

 

Церемонијата за доделување на награди “IdealKent” (Идеален град) која е во организација на истоименото списание се одржа во зградата на Советот на Европа во Стразбур. Џамијата Хајдар Кади, обновена од Генерална дирекција на Вакфи на Турција, ја доби наградата: Архитектонски зачувувања. Во име на Аднан Ертем, генерален директор на Дирекцијата, наградата ја прими заменик-генералниот директор Али Хурата.45046258 276826696301951 1747529700621680640 n

Џамијата Хајдар Кади, позната како принцеза на Балканот, беше отворена по завршувањето на реставрацијата на крајот на 2016 година.45042901 294355788071366 7484964223999541248 n

Известува: Мартин Николовски, Анкара, Турција.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани