Ќе се реконструира затворот во Битола

Декември 05, 2018

Министерството за правда обезбедило над милион евра , средства за  реконструкција на  затворот „Црн мост“во Битола, а во овој процес ќе учествува и Општина Битола. Денеска Советот  на Општина Битола  донесе „Одлука за ослободување од плаќање на надоместок за уредување на градежно земјиште на Министерство за правда-Управа за извршување на санкциите-КПУ Затвор Битола“.

 

-Како општина ќе учествуваме во реконструкцијата на Битолскиот затвор, каде што се добиени 1, 1 милион евра за целосна реконструција. Општина Битола ќе го ослободи Министерството за правда од плаќањето на комуналии за реконструкцијата, изјави претседателот на Совет, Валентин Груевски.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани