Септември 21, 2019

Street gif

Нискоградба и дуќанџиите чистат снег на Широк Сокак и в чаршија

Јануари 09, 2019

Механизацијата на ЈП,,Нискоградба" попладнево го чистеше снегот на Широк Сокак и низ улиците во битолската чаршија. Во расчистувањето се вклучија и некои дуќанџии кои со лопати во рацете ги чистеа приодите до дуќаните. Од снегот што се чисти на среде Широк Сокак се натрупани купчиња,  па  минувачите го нагазуваат снегот, правејќи премини од една на друга страна од улицата. 

received 1715854791848579

received 210400056581577
Се чистат улиците од прв и втор приоритет. Но, дел од коловозите се лизгави поради подмрзнатиот снег од претходно, кој сега е покриен  со нов. Денес низ градот се случиле неколку сообраќајни несреќи. received 792827131060204

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани