Street gif

Со промена на температурата пукаат водоводни цевки

Јануари 11, 2019

Вечрава се јавија четири поголеми дефекти на водоводната мрежа во Битола. Дефектите се во делот под населбата Кланица, кај Железниот мост на Булеварот „Први Мај“, на „Партизанска“ кај поранешната касарна, Буковски Ливади и Долно Оризари. 


Од ЈП „Водовод“ велат дека по студеното време, сега промената на температурата предизвикува пукање на водоводните цевки со поголем профил.  
 
Директорот на ЈП „Водовод“, Горан Козаров вели дека поради дефектите во делови од градот водата ќе има намален притисок. Се работи на отстранување на дефектите, а екипите на терен остануваат да дежураат се до понеделник.    

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани