Пукна азбестна цевка во центарот на Битола, ,,Водовод" работи на отстранување на дефектот

Март 15, 2019

Пукна голема азбестна цевка што минува низ центарот на Битола, поточно низ улиците Ленинова, Стево Патако и Кирил и Методиј.

 

Од Јавното претпријатие ,,Водовод" соопштија дека се рабори за дефект на најголемата азбестна цевка што минува низ тој дел на градот и дека екипи веднаш излегоа на терен да го санираат дефектот. 
Од пукнатата цевка вода се излеа низ улиците во центарот на Битола, како што се Димитар Илиевски Мурато и други околни. 
 
Екипите на ЈП ,,Водовод" за брзо време го запреа прокот на водата од цевката и сообраќајот се нормализира. 
На терен имаше и полициска екипа која помагаше во регулирање на сообраќајот на местото каде се изведуваше интервенцијата.
image 0 02 05 2188e9ec611f653463e2ab5b09b089cec51253f971ba88b91959a195039e980f V
image 0 02 05 644b664db8cd6715daebc697ac18780b2d9111a89fe2650932bcd607d040750e V

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани