Webp.net gifmaker

Донесен Годишниот планот за вработувања во општинската администрација за 2020 година

Септември 19, 2019

Советот денес даде согласност за годишниот план за вработувања во општинската администрација на Општина Битола за следната 2020 година. Според донесениот план, моментално во општинската админситрација има 146 вработени, а по основа на пензионирање и испразнети работни места за в година се планираат 36 нови вработувања.

 

Општината в година ќе има потреба од пополнување на работни места раководители и помошни раководители, соработници, советници во неколку служби, самостојни рефернети, архивар, дактило работник, хигиеничар и друго.

Исто така, добиена е согласност за две места командир на Територијалната противпожарна единица во општината, од кие едното ќе се испразни по пат на пензионирање, а другото е испразнето, но непополнето од претходните години. Дадена е согласност и за вработување на четворица пожарникари.

Според законските одредби, секоја година мора Општината и Јавните претпријатија да предвидат број на работни места за кои имаат потреба од пополнување и за тоа зелено светло за даде Советот. Дел се предвидуиваат, но не значи дека задолжилено ќе се пополнат. 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани