Webp.net gifmaker

„Пензионерите пеат“-уметничка приредба на Здружението на пензионери од Битола

Септември 26, 2019

Во организација на Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија и Здружението на пензионери од Битола во Народниот театар во Битола се организира културно уметничка приредба насловена „Пензионерите пеат“. На неа учествуваат девет фолклорни групи и ансамбли од југоисточна Македонија кои што презентираа претежно фолклор и песни од нивните места. Приредбата ја поздравија претседателот на Здружението на пензионери Томе Димитровски, претседателот на Сојузот на здруженијата на пензионери на Македонија  Станка Трајкова и градоначалничката на Битола Наташа Петровска.

penzioneri 3

 

 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани