Октомври 23, 2019

Webp.net gifmaker

ЕКГ апарат донираше СОКОТАБ во битолската Болница

Октомври 07, 2019

ЕКГ во вредност од 70 илјади денари донираше  денес СОКОТАБ ДООЕЛ БИТОЛА во Клиничката Болница Битола.

Генералниот директор Џовани Беги    рече дека е среќен што ова ЕКГ ќе  помогне во прегледите на пациентите, а соработката ќе продолжи понатаму.

received 422113731774372

Ратко Христов,  административен и финансов директор   истакна дека  СОКОТАБ ДООЕЛ БИТОЛА врши откуп и преработка на тутун во лист и имаат над 30 000 тутунопроизводители од регионот кои гравитираат токму во оваа здравствена установа, а со оваа донација им помагаат и нив, доколку имаат потреба од преглед  во Клиничката болница.

received 555156125305369

 

Весна Калпакова  извршен асистент на генералниот директор во СОКОТАБ, која беше  спојот помеѓу двата менаџерски тимови, кажа  дека  ова ЕКГ e во вредност од 70 000   денари производство на фирмата  СОМЕN.

received 789133868207602

Голема благодарност од името на вработените во ЈЗУ Клиничка Битола и од  името на сите пациенти за кој е и наменет овај апарат изрази директорот, др. Зоран Лазаров.

Стручниот директор др.Жаклина Сирвини истакна дека ваквите апарати се неопходност за брза и адекватна помош на пациентите, информира портпаролот на Болницата, Сузана Конеска

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани