Webp.net gifmaker

Училиштето ,,Кирил и Методиј" веќе нема да се грее на дрва тука на систем со инвертери

Ноември 28, 2019

 Греењето на дрва во Основното училиште ,,Кирил и Методиј" комплетно ќе се замени со современ систем на затоплување кој нема да ја загадува животната средина, најави градоначалничката Наташа Петровска. 

,,За ова основно училиште  веќе е потпишан договорот за целосна промена на начинот на греење.  Па, греењето на дрва ќе биде минато уште во оваа грејна сезона. Се очекува избраната фирма да го инсталира системот до 19 декември, да биде поставено. Системот на инвертери ќе работи на струја, а дрвата целосно ќе бидат отфрлени како начин за греење", рече Петровска. 

Таа најави дека се обидуваат да издејствиваат ист начин на греење и за ОУ„Стив Наумов“. 

 

Ж.З.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани