Webp.net gifmaker

Се известуваат жителите на селото Трново (на потегот од фармата во с.Дихово до црквата во с.Трново) кои се сопственици на викендици, потребно е да се јават во техничката служба на ЈКП "Нискоградба" заради склучување на договори за изработка на приклучоци во фекалната канализациона мрежа која е во фаза на изградба.

Платата на вработените во Јавното претпријатие „Водовод“ се зголемува за 5 проценти, а исто така се зголемува и бодот за исплата на плата на сите вработени во ЈП „Нискоградба“ од 13 септември годинава. Ваквите одлуки на јавните претпријатија денес добија и согласност од Советот на Општина Битола.

ЈКП Нискоградба им соопштува на граѓаните во општина Битола дека поради изведување на градежни работи на улицата „Мордо Нахмијас Лазо“ , на потегот од раскрсницата со улицата „Димитар Тодоровски “ до патчето за манастирот „Света Ана“ , улицата ќе биде затворена за сообраќај  во периодот од 7, оо до 15, оо часот ,во наредните неколку денови се до завршување на работите. 

За време на изведувањето на работите ќе има прекин во снабдувањето со вода, а сообраќајот ќе се регулира според воспоставениот режим.

Се молат граѓаните да се придржуваат кон ова соопштение.

ЈКП Нискоградба

Екипи на ЈКП "Нискоградба" продолжуваат со работа на колекторскиот систем кој треба да ги собира отпадните води од Потпелистерието. Инфраструктурните работи се изведуваат во делови на потегот од Дихово па нагоре кон Бегова чешма .

Од ЈП „Нискоградба“ за Апла.мк соопштија дека прочистителната станица ќе биде сместена во близина на поранешната фарма во Дихово и ќе ги опфати сите отпадни води од Бегова чешма, па надолу се до Дихово, тоа значи од хотелот „Молика“, Детското одморалиште, доколу се стави во функција, хотелчиња, ресторани, вили во Потпелистрието, како и дел од селата во подножјето на планината.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани