Август 20, 2018

Јавното претпријатие „Пазари“ во соработка со ЈП „Нискоградба“, за првпат по 15 години, спроведоа акција за целосно чистење на канализационата мрежа во градскиот пазар, а исто така надминат е проблемот кој се појавуваше на просторот каде што се поставени тезгите  при секои поголеми врнежи од дожд.

Јавното претпријатие „Пазари“ од Битола заедно со тезгаџиите започна акција за отстранување на конците и ортомите кои висат над главите на продавачите и купувачите. Првата промена е направена на улицата во средишниот дел од пазарот која се наоѓа помеѓу сирењарата и реоните 3 и 5. Понатаму ќе следуваат и други инвестиции со цел битолскиот градски пазар да има што подобри услови за тезгаџиите и купувачите.

Фактура за извршени угостителски услуги во износ од 8750 денари,  на која е запишано дека била за „Комитска забава“ деновиве стасала на адреса на ЈП „ Пазари“-Битола .

На фатурата стои дека услугите се дадени на 21 јули 2017 година во еден од рестораните во Битола, а доаѓа за наплата после речиси десет месеци.

Иако на фактурата не стојат  други податоци сепак сама по себе укажува на тоа дека една партиска забава  сега треба да се плати со пари на јавното претпријатие, односно пари на граѓаните.

ЈП „Пазари“-Битола, почна со реконструкција на скалите на надворешните пристапи во Новиот реонски пазар во Битола. Денеска старите, искршени или оштетени плочки на скалите се замануваат со нови и со тоа се реконстуираат сите пристапи со цел да се заштити и обнови комплексот, но и за поголема безбедност на граѓаните кои пазаруваат во овој пазар и во дуќаните.  

За таканаречени јубилејни награди јавното претријатие „Пазари“ од Битола за 2017 година на вработените им поделило близу 18 илјади евра. Претпријатието последните години го раководеше Сашо Стаматов, кадар на ВМРО-ДПМНЕ, кој си замина од функцијата пред Нова Година.

Во документот до кои дојде апла.мк пишува дека за „јубилејни награди“ ексраководството на претпријатието на своите вработени им поделило 1.076.660 денари. Со оглед на тоа што во претпријатието се вработени 37 лица, во просек секој вработен лани добил околу 29.000 денари покрај редовните плати.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани